Ide kell beírni a keresett cikk nevét.
Összetett keresés
Adventi koszorú készítés otthon 0Ft

Egy kis segítség adventi koszorú otthoni készítéséhez

 

Az alap kiválasztása

Adventi koszorút készíthetünk drótvázra, illetve szalma és moha alapra - natúr, avagy örökzöldekkel díszített formában. Ezek beszerezhetők minden virágüzletben. A kiválasztott alapot tetszés szerinti örökzöldekkel vonhatjuk be. A borostyán és a tuja szépen mutatnak és könnyű velük dolgozni, de a meleg lakásban egy hét alatt csúnyán elszáradnak, ezért általában fenyővel kötjük le az adventi koszorúk alapját. A lucfenyő kedvelt fajta, a régi idők karácsonyát idéző illata miatt, míg a normand fenyő rendkívüli tartósságából következően örvend jelentős népszerűségnek.

Az alap elkészítése

Az alapot a kiválasztott örökzölddel két módon vonhatjuk be: vagy folyamatosan (fedésbe) az alapra fektetjük a kb. 15 centiméteres darabokat, és körbe tekerjük vékony dekordróttal, vagy a 10-15 centis darabokat U alakra hajtott dróttal az alapra tűzzük. Létezik egy harmadik, ez igazán egyszerű megoldás: kész, normand fenyővel lekötött alapot vásárolhatunk a Kincsesket üzleteiben a kívánt méretben.

Gyertyák

Adventi koszorút a hagyomány szerint 4 gyertya díszíti. Ez lehet 4 egyforma, vagy 3 egyforma és egy különböző. Számtalan formájú és színű gyertyát választhatunk, a lényeg az, hogy jó minőségű, tisztán és folyásmentesen égő gyertyát vásároljunk. A gyertyát gyertyatűvel, vagy forrón a gyertya talpába szúrt dróttal rögzíthetjük a koszorúra. A vékony és a metál fényű gyertyáknál különösen ügyeljünk arra, hogy a drótot kellően átizzítsuk, mert csak így kerülhetjük el a repedést/törést. FONTOS: a gyertyákat mindig stabilan rögzíteni, mert az instabil gyertya balesetet okozhat!

Díszítés

Adventi koszorúnkat díszíthetjük különleges karácsonyi szalagból készített masnikkal (szalagjainkból profi virágkötőink megkötik Önnek a kívánt masnit), különféle színes termésekkel, szárított gyümölcskarikákkal, fahéjjal, ánizzsal, mézeskaláccsal - nem elhanyagolva a karácsonyi illathatást. A Kincseskert üzleteiben számtalan apró terméssel, dísszel, sokféle karácsonyi szalaggal és segítő szakemberekkel találkozhat.

Ha kérdése merülne fel, elakadna valahol adventi koszorúja elkészítésében, vagy csak egy kis karácsonyi hangulatra vágyik, nézzen be hozzánk!

Sok sikert és örömöt kívánok!

Balázs

Termék beszállítási dátuma 2007 november 22, csütörtök.
Ide kattintva olvashatja mások véleményét a termékről

Copyright © 2006 Kincseskert